Eugenio Císcar, exalumne del CFGS de Realització d'audiovisuals, ha presentat el primer episodi de la web sèrie sobre corrupció Espanya s'escriu amb B. El primer capítol se centra en la Comunitat Valenciana i pretén explicar alguns dels casos de corrupció que afecten el Govern Valencià. Els creadors ja treballen en la producció del següent capítol: Andalusia. Per a això, han iniciat una campanya de crowdfunding a Verkami amb l'objectiu d'aconseguir el finançament necessari per a la seva realització.

 
 
 
En aquest primer episodi, Espanya s'escriu amb B es fixa a la Comunitat Valenciana, una regió esquitxada pels grans escàndols de corrupció que afecten a cadascuna de les províncies. Amb l'objectiu de mostrar la magnitud assolida en aquesta comunitat, el documental pretén explicar com els casos de corrupció abasten els diferents àmbits de la gestió pública. Aquest primer capítol abordarà el que ha passat en Cas Cooperació, Cas Emarsa, Cas Fabra, Cas Brugal, Cas RTVV i Cas Gürtel.
 
Aquesta sèrie de documentals té com a objectiu arribar al major nombre de persones possibles perquè la societat conegui les diferents trames de corrupció que ens envolten. A través de les entrevistes realitzades pretén explicar de forma breu i senzilla en què consisteix cada cas, qui són els màxims responsables i, si és possible, quants diners s'ha defraudat. En aquest primer lliurament, els periodistes Sergi Pitarch, Sergi Castillo i Vicent Mifsud acompanyats de les diputades de Compromís, Mireia Mollà i Mònica Oltra, i el socialista Josep Moreno, són els encarregats d'explicar-nos què ha passat a la Comunitat Valenciana. També participarà l'expert en blanqueig de capitals, Juan Carlos Galindo.
 
Tots els continguts d'Espanya s'escriu amb B es poden veure de forma gratuita a través de Youtube. L'objectiu és aconseguir la máxima difusió per conscienciar la ciutadania de la importància i la magnitud que té el problema de la corrupció al nostre país. Els usuaris poden trobar els enllaços al documental a través de la pàgina de Facebook "Espanya s'escriu amb B" i a Twitter @se_escribe_conB

Visionar el Capítol 1

Espanya s'escriu amb B és una web sèrie documental sobre corrupció política al nostre país, on cada episodi posarà el focus en una comunitat autònoma diferent. Aquest capítol pilot ha comptat amb un escàs pressupost, ja que ha estat autofinançat pels seus creadors, Eugenio Ciscar y Juanma Caurín. Amb l'objectiu de poder continuar denunciant la corrupció de forma independent, han creat un projecte de crowdfunding a Verkami per a la realització del segon capítol: Andalusia. 

Projecte de crowdfunding

Amb els diners que es recaptin també es realitzarà la pàgina web d'Espanya s'escriu amb B. L'objectiu és crear unportal web referent en matèria de corrupció. Un espai físic en el resideixin els diferents capítols de la sèrie, amb notícies en què es pugui seguir l'actualitat dels casos tractats i les noves trames que es vagin destapando.Además, es realitzaran reportatges individuals sobre els casos ja tractats, ampliats amb material inèdit, on s'explicarà amb més profunditat què ha passat en cada un d'ells.