Hola, el meu nom és Irene Draps, estudiant de 1r de la ESO a l’IES Henri Matisse de Paterna.

L’últim llibre que hem llegit és “El meu nom és Violeta”, de Santi Anaya, publicat per Planeta de Llibres.

Es tracta d’un llibre de literatura juvenil el qual tracta de la vida d’una jove transexual d’entre 13 i 14 anys, de 2n de l’ESO. El llibre parla un poc de la seua vida, de com afronta el ser una xica transexal en l’actualitat i tots els problemes que li sorgeixen al respecte sobretot en l’entorn del seu institut.

També es parla de l’amor, l’amistat, la igualtat, la tolerància, la intolerància i de ser un mateix, al cap i a la fi, i no deixar-te influir pel “què diran”. És una història sobre persones valentes que planten cara a la vida des de l’autenticitat i la bondat. Com li diu un personatge de la novel·la a la protagonista: “si no et vol com ets, no val la pena”.

Abans de finalitzar aquesta entrada, volem donar la benvinguda al club a les nostres noves integrants. També lectores de 1r ESO, ara del grup A, tenim a Míriam i Claudia. Entusiastes i contentes amb pertànyer a aquest animat club, us desitgem que gaudiu molt dels llibres que ens queden per compartir i que aporteu el vostre saber i la vostra il·lusió.

Gràcies a tots i totes!

Fins la propera!