El cap de Departament d’Imatge i so, Paco Barreda i els professors Raúl Carbonell i Teresa Penalba han tingut l’oportunitat de conèixer de prop el sector audiovisual de la regió italiana de La Toscana. Han visitat el departament d’audiovisuals de l’associació cultural Essamble San Felice, l’empresa de disseny i arquitectura Flordesing i les instal·lacions de Radio Toscana, totes situades a Florència (Itàlia). 

A més a més, s’han reunit amb Marina Muñoz Durán en Figline Valdarno, municipi pròxim a Florència. Marina és Coordinadora Erasmus Europea, a més de presidenta de l’Associació d’empreses d’hostaleria, granges, operadors turístics, comerciants, restauradors i empreses de serveis de la Toscana. També treballa en ANCI Toscana (Associazione Nazionale Comuni Italiani, Associació Nacional d’Ajuntaments Italians). En definitiva, una dona molt compromesa amb els municipis de la Toscana i amb molts contactes amb les seues empreses.

Han sigut unes visites molt fructíferes ja que el professorat ha pogut conèixer de primera mà la realitat del sector audiovisual italià, ampliant així la seua formació i coneixements relacionats amb el món de la ràdio, la música en directe, el disseny i producció audiovisual. Es tracta d’una formació per observació basada en una explicació inicial de la realitat audiovisual a la regió i diverses visites per conèixer directament els mètodes de treball.

Sense dubte, aquesta mobilitat contribuirà a millorar la internacionalització del nostre centre educatiu ja que les empreses han mostrat la seua disponibilitat a acollir alumnat en pràctiques. 

Aquesta acció de mobilitat està inclosa al projecte Erasmus+ 2019-1-ES01-KA103-061071 per al període 2019-2021 cofinançat pel Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació (SEPIE) i la Unió Europea.