Els alumnes de 3r ESO de l'IES Henri Matisse van visitar la fàbrica Danone d'Aldaia el dia 31 de Març del 2014 per completar l'estudi del tema de nutrició i conservació dels aliments.
 
 
En la visita van conèixer els orígens del iogurt com a medicament que es venia en farmàcies i posteriorment es va introduir en els hàbits alimentaris com un suplement dietètic.
 
Els microorganismes encarregats de fermentar la llet segons recepta DANONE són: lactobacillus vulgaricus i el Streptococus Termofilus.
 
El descobriment del 1er microorganismes que fermentava la llet es deu al búlgar Grigorov que posteriorment treball amb el bacteriòleg MechiKov a Paris.
 
Mechikovestudio l'alimentació de persones centenàries , arribant a la conclusió, que totes consumien diàriament iogurt, de manera que els metges van començar a receptar. Posteriorment Isaac Carasso, jueu sefardita fundar a Barcelona la primera fàbrica Danone a la qual li continuarien altres per Europa.
 
Després de la projecció d'un vídeo sobre el procés de fabricació del iogurt , vam visitar la zona de fermentació de la llet i la zona d'embalatge ( vista des d'una cabina superior per evitar possible contaminació de l' aliment segons normes sanitàries per al procés de fabricació d'aliments.

Més informació sobre la història de Danone

 
{gallery}danone{/gallery}
 

Vols conèixer més notícies com aquesta? SUSCRIU-TE GRATUITAMENT A NOSTRA REVISTA DIGITAL ARA MATISSE