El professor Santi Queroldel departament d'Educació Física d'aquest institut, dins del projecte d'integració de les TIC (Tecnologies de la informació i la comunicació) amb l'assignatura que porta a terme des de ja fa molts anys, acaba de llançar una APP (aplicació per a dispositius mòbils) per als seus alumnes.

Aquesta APP és l'objectiu principal d'un Projecte d'Innovació i Investigació Educativa que aquest company ha demanat per aquest curs a la Conselleria d'Educació. Tot i que encara no s'ha resolt aquesta convocatòria de Projectes, la APP ja està en funcionament i a disposició dels alumnes i de tot aquell que puga considerar-la interessant.

 

Algunes de les característiques que té aquesta APP són:

– L'accés immediat en qualsevol lloc i moment per part dels alumnes al contingut de l'assignatura

– Possibilitat d'accedir a contingut "multimèdia" des del mateix mòbil

– Accés a totes les xarxes social que s'utilitzen en el projecte.

– Possibilitat de fer algunes de les tasques demanades des del mateix mòbil i en el moment que considere convenient l'alumne

– Servei de notificacions semblants a les de wathsapp on se'ls fa arribar, als que la tinguen instal·lada, dades d'entrega de tasques, recordatoris de tasques, avisos del tipus que siga, comunicació de novetats publicades al blog de l'assignatura, etc.

 

L'APP, tot i ser pensada per als alumnes de l'assignatura d'Educació Física de l'IES Henri Matisse, està tenint una gran acceptació dins del món de l'Educació Física tenint un volum de més de 500 descàrregues des que es va llançar fa 15 dies (com a curiositat, el 53% de les desàrregues s'han fet des d'Espanya, el 17% des de Mèxic, el 14% des d'Argentina, el 6% des de Xile, el 7% des de la resta de Sudamèrica i el 2% des de la resta del món)

Aquest tipus d'eines educatives posen damunt la taula un debat molt interessant que hi ha en aquests moments sobre l'ús pedagògic de dispositius mòbils als centres educatius entre els principals experts de les TIC dins de l'àmbit educatiu on tots coincideixen en què són molts més els beneficis que es poden aconseguir amb un bon ús que els problemes que poden originar.

L'APP la podeu trobar en: PLAY STORE