El 1r Congrés de professorat d’imatge i so de la Comunitat Valenciana es celebra aquest dissabte 6 d’abril de 2019 a l’IES Henri Matisse de Paterna. En aquesta jornada participaran mig centenar de professors i professores de cicles formatius de centres educatius de Castelló, València i Alacant. Les ponències del Congrés tractaran temes com la innovació educativa als cicles formatius, les noves metodologies d’aprenentatge, la creació de materials curriculars adaptats als nous temps, el mòdul projecte en els cicles formatius d’imatge i so, i aspectes relacionats amb la implantació dels cicles formatius de Vídeo DJ i So, i Animació 3D, jocs i entorns interactius.

A l’acte de benvinguda del Congrés participaran la directora General de Formació Professional i Ensenyaments de règim especial, Marina Sánchez Costas, la directora del CEFIRE de Formació Professional, Josefa Doménech Zaera, el cap de projecció social d’À Punt, Albert Vicent Moreno, la directora de l’IES Henri Matisse de Paterna, Gracia San Juan González, i el President de l’Associació de professorat d’imatge i so de la Comunitat Valenciana, Raúl Carbonell Górriz.

Es tracta d’una jornada d’intercanvi d’experiències formatives encaminades a millorar la formació de l’alumnat d’aquesta especialitat. En l’actualitat són 7 centres públics els que ofereixen aquests estudis a la Comunitat Valenciana: IES Vila-Roja d’Almassora, IES Camp de Morvedre de Sagunt, IES Henri Matisse de Paterna, IES Font de Sant Lluís de València, IES La Marxadella de Torrent, IES Veles e Vents de Gandia, i IES Luis García Berlanga de Sant Joan d’Alacant.

Aquesta jornada formativa està organitzada per l’Associació de professorat d’imatge i so de la Comunitat Valenciana.