La Fashion and Style Technical School de Riga (Letonia) ha acollit durant tres días a 3 professors d’imatge i so de l’IES Henri Matisse de Paterna, Raúl Carbonell, Teresa Penalba i Mentxu Fernández. El Professorat ha pogut conèixer les instal•lacions d’aquesta escola tècnica letona, amb especial atenció a les àrees de fotografia i ensenyaments multimèdia. A més, han intercanviat amb el professorat letó coneixements tècnics i metodològics relacionats amb aquests estudis de formació professional.


La coordinadora de projectes internacionals, Laura Ait Ožmida, ha sigut l’encarregada d’organitzar totes les activitats formatives i culturals realitzades a la capital letona. La relació del centre educatiu amb les empreses audiovisuals letones ha sigut altre assumpte que ha centrat l’atenció del professorat valencià. Amb una visita a la productora cinematogràfica VS Films, els professors han pogut conèixer de primera mà la situació de la indústria audiovisual letona i el seu posicionament en matèria de coproduccions internacionals.


El professorat de l’IES Henri Matisse valora molt positivament aquesta mobilitat formativa qué, sense dubte, contribuirà a millorar la dimensió europea de la formació impartida al cicles formatius d’imatge i so. Aquesta acció de mobilitat està inclosa al projecte Erasmus+ K103 per al període 2019-2021 cofinançat pel Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació (SEPIE) i la Unió Europea.