El passat dimecres 3 de febrer es va reunir el club de lectura de l’IES Henri Matisse per a parlar de la novel.la Deje su mensaje después de la señal, d’Arantza Portabales. En aquesta ocasió, la tertúlia es va enriquir amb la presència de l’autora que, gràcies a la tecnologia i, sobretot, a la seua generositat, ens va acompanyar i ens va contagiar amb la seua energia desbordant i la seua alegria. Arantza ens contà el procés creatiu d’aquesta obra senzilla en aparença però tan complexa com la pròpia vida.

La novela s’estructura entorn a 4 dones molt diferents entre elles que van deixant missatges en diversos contestadors telefònics. Les dones del contestador ens han emocionat ja que elles representen tots els temes que ocupen i preocupen els éssers humans: la vida, la mort, el dolor, l’amor, la violència, la maternitat, la solitud, el matrimoni, etc., tot plantetjat d’una manera original i àgil. El llibre enganxa i enamora des del primer capítol-missatge; però quan escoltes Arantza parlar-te d’aquestes dones i dels conflictes que pateixen, sembla que estiguen assegudes al nostre costat en aqueix precís moment, i és aleshores quan la novel.la es transforma. Sara, Marina, Carmela i Viviana són persones que coneixes i que estimes; una veïna, una cosina, la teua germana, potser tu mateixa. I és que aquesta novel.la és com la seua autora: vida, emoció, naturalitat, senzillesa…

Per tot això, llegir aquesta història no pot deixar indiferent a ningú.